miercuri, 26 martie 2014

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac – aventura de iarnă în vârful Carpaţilor



Staţiunea Bâlea Lac este una dintre cele mai spectaculoase din România, situată la peste 2000 m altitudine în Munţii Făgăraş. Dispune de aer curat, linişte, peisaje spectaculoase şi numeroase obiective turistice.
Indiferent de sezon, staţiunea este minunată şi pregătită să îşi întâmpine turiştii.Sezonul rece durează aici aproximativ jumătate de an, astfel că se poate practica patinajul pe lacul Bâlea, care îngheaţă în totalitate.
  • O vacanţă în Munţii Făgăraş oferă o experienţa de neuitat

Primul Hotel de Gheaţă din România, chiar şi din Europa de sud-est, a luat viaţă în iarna anului 2005-2006. Acesta  a avut o formă circulară şi a fost compus din opt camere cu paturi duble, un bar şi un restaurant.
Fiind prima construcţie de acest fel din Europa de est, succesul a venit imediat, iar aproximativ 3.000 de turişti din ţară şi străinătate au vizitat inedita atracţie de pe vârful Carpaţilor.
În  fiecare iarnă, Hotelul de Gheaţă se reconstruieşte din materiale oferite de natură.
Blocurile imense de gheaţă, tăiate şi scoase din Lacul Bâlea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zăpada, care este adunată de pe întreg versantul montan, este folosită pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor.
În fiecare an, Hotelul de Gheaţă are o structură diferită şi spune o poveste nouă.Această poveste este transpusă atât în decorul şi în arhitectura camerelor, a restaurantului de gheaţă şi a barului de gheaţă, cât şi în evenimentele organizate cu diferite ocazii.
Tema celui de-al nouălea sezon este “Baroque in Ice”, temă care va sta la baza fiecărui eveniment organizat, dar şi la designul interior al camerelor. Astfel, fiecare cameră a hotelului are un nume şi este amenajată după un element simbol ce are legatură cu barocul.
În hotel au fost amenajate 12 camere duble, cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, sunt construite trei iglu-uri, fiecare cu pat dublu.
Paturile de gheaţă sunt acoperite de saltele moi, pături şi blănuri pufoase de animale, iar înainte de culcare, turiştii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între minus 2 şi plus 2 grade Celsius.
Printre personalităţile care dau numele camerelor se află Samuel Von Brukenthal, Ludovic al XIV-lea (Regele Soare), Maria Antoaneta, Maria Teresa, Antonio Vivaldi, Bach, Rembrandt, Voltaire, Moliere, dar există şi o cameră cu numele celebrului palat Schonbrunn din Viena.
Iluminatul hotelului este unul deosebit, fiind realizat cu instalaţii cu leduri ecologice, care nu degajă căldură, fiind amplasate astfel încât să creeze efecte deosebite, atât în camere, cât şi în hol.
Hotelul dispune de un Ice Restaurant, un Ice Bar,  Biserica de Gheaţă şi un Winter Park pentru iubitorii de Schi şi Snowboard.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu